ukrayintsi-skorotili-borgi-za-komunalku

Українці скоротили борги за комуналку

 • 12746 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Борги населення України за житлово-комунальні послуги на кінець травня скоротилися на 3,3 млрд грн - до 59,9 млрд грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.

"На кінець травня 2020 року заборгованість населення зі сплати за постачання та розподіл природного газу становила 23,9 млрд грн, за постачання теплової енергії та гарячої води – 18,8 млрд грн, за постачання та розподіл електричної енергії – 5,8 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 5,4 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком – 5,0 млрд грн, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 1,0 млрд грн", - повідомили у Держстаті.

Загалом заборгованість населення зі сплати за житлово-комунальні послуги на кінець травня становила 59,9 млрд грн, тоді як міяцем раніше була 63,2 млрд грн. Таким чином, українці скоротили борги за комуналку на 3,3 млрд грн.

При цьому вказано, що у травні 2020 року населенням країни сплачено за житлово-комунальні послуги 11,9 млрд грн (137,5% нарахованих за цей період сум).

Додамо, дані наведено без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, Міненерго проти високих норм споживання газу для домогосподарств без лічильників.

Українські Національні Новини

Економіка