ukrayintsi-stali-chastishe-podorozhuvati-do-polschi-litakami

Українці стали частіше подорожувати до Польщі літаками

 • 20691 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. У 2019 році відбулось помітне зростання перетину українсько-польського кордону людьми, які користувалися для цього пасажирськими авіаперевезеннями. Про це з посиланням на статистичні дані прикордонної служби Польщі та власних досліджень повідомляє аналітичний центр "Європа без бар’єрів", передає УНН.

"Так, продовжилося стрімке зростання кількості перетинів польського кордону повітрям - у 2019 році 700 тисяч громадян України скористалися цим шляхом (+75%). Для порівняння – у 2018 році їх було 404 тисячі, а в 2017 – 204 тисячі", - повідомляють аналітики.

За даними центру, загальна кількість перетинів наземного кордону України та Польщі в обох напрямках зросла на 1% - до 21,7 млн громадяни України в'їжджали до Польщі усіма шляхами 10,4 млн разів, з них 9,66 млн - через наземний кордон.

"У 2019 році на 19% впала кількість перетинів наземного польсько-українського кордону приватними автомобілями - з 5 до 4 мільйонів. Натомість на 4% виріс рух автобусів і на 1% - вантажівок", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, станом на середину січня завантаженість пунктів пропуску на кордоні України з країнами ЄС суттєво зменшилася

Українські Національні Новини

Економіка