ukrayintsi-u-pivdenniy-koreyi-zanepokoyeni-mozhlivimi-obmezhennyami-vyizdu-na-batkivschinu-cherez-koronavirus

Українці у Південній Кореї занепокоєні можливими обмеженнями в’їзду на Батьківщину через коронавірус

 • 32987 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У Південній Кореї наразі перебуває понад 3 тис. громадян України, жодного з них немає серед заражених на коронавірус в Республіці. Водночас, кілька осіб занепокоєні щодо можливого обмеження виїзду з Кореї та в’їзду на Батьківщину. Про це у відповідь на інформаційний запит УНН повідомили у посольстві України в Республіці Корея.

"Станом на сьогодні, на консульському обліку в ПУ в РК знаходиться 229 громадян України. Разом з тим, за даними корейської міграційної служби, на кінець 2019 року в РК перебувало понад 3120 осіб, які мають статус резидента (перебування понад 90 днів)", - повідомили дипломати.

Вони підкреслили, що рішення про постановку на консульський облік громадяни України приймають за власним бажанням, оскільки він не є обов’язковим.

За даними посольства, через підозри на коронавірус українці до дипустанов не звертались, водночас, цікавились обмеженнями щодо подорожей до чи з України.

"Зафіксовано декілька звернень від громадян України та Республіки Корея щодо перевірки, чи введені якісь обмеження на в’їзд і виїзд до/з України та Республіки Корея через коронавірус. Жодного звернення чи повідомлення про захворювання українських громадян не надходило", - зазначили співрозмовники УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС підтвердили зараження українки коронавірусом в Італії: деталі.

З їхніх слів, станом на 27 лютого, за офіційними даними загальна кількість осіб, які захворіли на коронавірус у Республіці Корея становить 1595 осіб.

"За інформацією Корейського центру по контролю та запобігання інфекційним захворюванням (KCDC), серед заражених на коронавірус в Республіці Корея громадян України немає", - підкреслили у посольстві.

Також в установі зазначили, що на веб-сайті Посольства були викладені рекомендації для громадян України у зв’язку з поширенням коронавірусу. Крім того повідомляється, що від усіх відвідувачів посольства вимагається носіння захисної маски.

"Слід зазначити, що посольство працює у звичайному режимі та всі дипломати надають, у разі звернення, відповідні роз’яснення за телефоном та під час консульського прийому громадян", - додають дипломати.

Нагадаємо, вранці стало відомо, що кількість випадків зараження коронавірусом нового типу в Республіці Корея збільшилася на 334.

Українські Національні Новини

Суспільство