ukrayintsi-viznachili-kraschu-marku-roku

Українці визначили кращу марку року

 • 16306 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Українці та поціновувачі філателії з інших країн визначили переможців народного конкурсу "Найкраща поштова марка України-2020". Переможців голосування Укрпошта оголосила 1 березня – кращою визнали поштову марку "Козаки" із доповненою реальністю, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби "Укрпошти".

Цитата:

"Кращою поштовою мініатюрою стала перша українська марка із доповненою реальністю "Козаки". Друге та третє місце за кількістю голосів відповідно отримали марка "Замок Шенборнів" із серії "Національні меншини в Україні" та марка "Передова", - повідомили в пресслужбі.

Деталі

Повідомляється, що найкращим поштовим блоком було обрано "Маяки України", а кращим марковим аркушем - "Вітражі старого Львова".

У визначенні кращих поштових випусків 2020 року взяли участь 660 респондентів. Вони обирали найкращі серед 31 художньої марки, 6 поштових блоків та 3 маркових аркушів, введених Укрпоштою в обіг в минулому році.

Доповнення

Марку із доповненою реальністю "Козаки" Укрпошта випустила у партнерстві із компанією Art Nation. На знаках поштової оплати зображені улюблені для багатьох поколінь українців герої мультсеріалу "Козаки" – Око, Грай та Тур.

Презентація марки пройшла 18 грудня минулого року.

Українські Національні Новини

Суспільство