ukrayintsi-vvazhayut-scho-borotba-z-koruptsiyeyu-v-krayini-ne-vedetsya-opituvannya

Українці вважають, що боротьба з корупцією в країні не ведеться - опитування

 • 10754 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Наразі в Україні для боротьби із корупцією задіяні два нових правоохоронних органи - Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро. Кореспондент УНН вирішив запитати у киян і гостей столиці, чи бачать вони результати роботи цих структур та чи можуть назвати хоча б кілька імен покараних корупціонерів.

За результатами опитування, більшість українців вважають, що боротьба с корупцією та корупціонерами в Україні фактично не ведеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурору сил АТО К.Кулику пред’явили обвинувачення - НАБУ

"Я мешканка Дніпра, і я не бачила, аби там велась боротьба с корупцією. Я часто зіштовхуюсь з цим і бачу, що абсолютно ніяких заходів не вживають проти цього. Корупціонери як були, так по цей день і залишаються на своїх посадах. І в медичній сфері, і в освітній корупція процвітає", - розповіла Олена.

Ті ж українці, які вважають, що у державі застосовуються міри проти корупціонерів, назвати жодного покараного не змогли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтерпол має ухвалити рішення щодо оголошення О.Онищенка у міжнародний розшук за 30 днів

"Прізвища не назву, це напевно якісь судді та політики, але їх тільки показово начебто ловлять, а потім відпускають", - розповіла киянка Жанна.

Як повідомляв УНН, станом на 15 вересня детективи НАБУ розслідували 206 проваджень.

За словами посла ЄС в Україні Хьюга Мінгареллі, боротьба з корупцією в Україні є питанням десятиліть.

Українські Національні Новини

Мультимедіа