ukrayintsi-zaklikali-prezidenta-pereglyanuti-normu-pro-zgodu-na-seks

Українці закликали Президента переглянути норму про згоду на секс

 • 36320 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Українці закликали Президента відправити на доопрацювання закон, яким вносяться зміни до Кримінального кодексу в частині визначення термінів "зґвалтування" та "насильство". Відповідна електронна петиція розміщена на офіційному інтернет-представництві Президента України, передає УНН.

"Даний закон дискримінує чоловіка стосовно жінки (сексизм). Нова редакція визначення терміну "зґвалтування" дозволяє законно назвати ледь не всіх чоловіків "гвалтівниками", адже дуже спрощує процедуру визнання факту зґвалтування жінки. Для чоловіка ж навпаки процес ускладнився, бо попередня редакція статті містила фразу "фізичне насильство, погрози або безпорадне становище". Наприклад, чоловік не може заявити про сексуальне насилля пов'язане з безпорадним становищем, бо в таких діях просто не буде складу злочину! Навіть більше, довести факт добровільної згоди на сексуальний контакт майже неможливо (закон це просто ніяк не регламентує)", - йдеться в тексті петиції.

Автор петиції також зауважив, що слово "проникнення" анулює право чоловіка бути визнаним зґвалтованим жінкою, що, на його думку, є порушенням ст.24 Конституції України.

"Отже, цей закон дає широкі можливості для маніпуляцій, шантажу, тиску на громадських активістів і т.п. в державному масштабі. Закон повинен бути негайно відкликаний і допрацьований з приводу приведених вище зауважень!", - зазначено в петиції.

Автором документу вказаний Потурай Андрій Сергійович. Сама петиція оприлюднена 18 січня 2019-го року і станом на сьогодні зібрала 27 підписів з 25 000 необхідних.

Як повідомляв УНН, Президента України Петра Порошенка закликали заборонити рекламу на вікнах громадського транспорту.

Українські Національні Новини

Політика