ukrayintsi-zitknutsya-z-problemoyu-nestachi-zhitla-u-nimechchini-z-chim-tse-povyazano

Українці зіткнуться з проблемою нестачі житла у Німеччині: з чим це пов’язано

 • 359197 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Асоціація міст Німеччини звернулася до федерального уряду з проханням найближчим часом скликати саміт із питання біженців за участю земель та муніципалітетів. Це пов’язане з тим, що потреба у житлі для українців може зрости с настанням зими, пише, інформує УНН.

Цитата

«Німецька асоціація міст закликала федеральний уряд якнайшвидше скликати новий саміт щодо біженців із землями та муніципалітетами. Необхідне збільшення прийому. Обговорюватимуться спроможності держав, справедливий розподіл біженців і відповідне відшкодування витрат», - заявив президент асоціації, мер Мюнстера Маркус Леве.

Деталі

Так, з початком холодної пори року кількість біженців з України збільшиться. Крім того, частина українців, які вже перебувають у Німеччині, більше не зможуть залишатися у приватних домогосподарствах та мають бути розміщені десь за рахунок держави.

За словами Леве, збільшиться кількість біженців з інших країн. Він припускає, що майбутньої зими низці міст доведеться знову розміщувати біженців у спортзалах та інших приміщеннях.

Доповнення 

У зимовий період через проблеми з опаленням до Польщі може прибути від 200 до 500 тисяч українців.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном