ukrayintsi-zmenshili-spozhivannya-svitla-potreba-pokrita-na-80-ukrenergo

Українці зменшили споживання світла, потреба покрита на 80% - Укренерго

 • 1065410 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Споживання електроенергії в Україні дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Генеруючих потужностей достатньо для покриття близько 80% споживання. Мережеві відключення - лише в Одеській області. До всіх областей доведені ліміти споживання, у разі перевищення - вводять аварійні відключення, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 2 лютого наступна:

  • Споживання електроенергії: дещо зменшилося порівняно з початком тижня. Відповідно, зменшився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим. Генеруючих потужностей в системі достатньо, щоб покрити близько 80% від потреби споживачів. Наявний обсяг розподіляється на забезпечення процесів, необхідних для роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення.
  • Причина дефіциту: російські масовані ракетні атаки, внаслідок яких пошкоджень зазнали і електростанції та високовольтна мережа. До того ж в аварійний ремонт виведено два блоки на електростанціях. Втрата генерації була компенсована виходом з аварійного ремонту та включенням у роботу одного з блоків електростанції та збільшенням виробництва електроенергії гідроелектростанціями. Мережеві обмеження – лише в Одеській області.
  • Обмеження споживання: ліміти споживання, доведені до всіх обленерго, збільшені у зв’язку зі скороченням дефіциту. Наразі перевищення лімітів не фіксується. Водночас упродовж доби у разі недотримання лімітів будуть застосуватись аварійні відключення.
  • Ремонт: на двох підстанціях у східному та центральному регіонах країни завершено ремонт трансформаторного обладнання, яке було пошкоджене ракетними атаками росіян восени минулого року. Йде підготовка до включення в роботу. Це дозволить вивести в роботу блоки на електростанціях.

Доповнення

Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах.

Українські Національні Новини

Економіка