ukrayintsi-zmozhut-otrimati-do-300-tis-grn-za-zruynovane-na-donbasi-zhitlo

Українці зможуть отримати до 300 тис. грн за зруйноване на Донбасі житло

 • 10978 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Відтепер власники зруйнованого внаслідок бойових дій житла зможуть отримати від держави компенсацію до 300 тис. грн. Відповідне рішення ухвалив уряд під час засідання 10 липня, передає УНН з посиланням на Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

"Відтепер власники житлових будинків (квартир), які були зруйновані внаслідок збройної агресії РФ на сході України, зможуть отримати від держави грошову компенсацію. Сума виплати компенсації постраждалим визначатиметься за показниками вартості спорудження житла у відповідних областях України, при цьому граничний її розмір становитиме 300 тис. гривень", - повідомили в прес-службі МінТОТ.

Також в Міністерстві уточнили, що, відповідно до схваленого механізму, органи місцевого самоврядування (військово-цивільні адміністрації) проводитимуть обстеження житла, зруйнованого внаслідок бойових дій, і видаватимуть відповідні акти постраждалим особам.

Для отримання компенсації постраждалі мають подати відповідні заяви та документи до спеціально створених комісій при обласних державних адміністраціях (обласних військово-цивільних адміністраціях), які будуть ухвалювати рішення про надання грошової компенсації. Форми необхідних документів і порядок розгляду заяв МТОТ розробить пізніше.

При цьому, в Міністерстві додали, що кошти для забезпечення грошової компенсації за зруйноване житло будуть передбачені в Державному бюджеті України.

Також прес-служба повідомила, що, за інформацією Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, станом на 1 червня в Луганській області налічується 393 зруйновані будинки приватної форми власності.

Нагадаємо, минулого року Україна планувала звернутися в ЄСПЛ щодо відшкодування Російською Федерацією збитків за зруйноване майно у зоні конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Суспільство