ukrayintsiv-lyakayut-skasuvannyam-lisovogo-moratoriyu

Українців лякають скасуванням "лісового мораторію"

 • 2928 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. В останні тижні інформаційний простір країни буквально вибухнуло темою можливого скасування мораторію на експорт українського лісу за кордон. Газети, телебачення, сайти переповнені інформацією про лісовий "Зрада". У соціальних мережах створюються окремі групи із захисту лісу, передає УНН з посиланням на " Факти.ICTV ".

Однак, як вважає автора матеріалу Агенти Путіна: хто розхитує ситуацію в Україні, ця тема роздувається штучно з подачі ЗМІ, лояльних до путінської влади.

"При цьому пропаганда кардинально спотворила проблему:" ліс в обмін на гастербайтерів ". Зв'язавши відсутність безвізового режиму з мораторієм. Мовляв, якщо Україна погодиться експортувати деревину, тоді знімуть обмеження. Парадокс ситуації в тому, що люди, які активно підтримують євроінтеграцію і з надією чекають скасування віз, з таким же завзяттям виступають проти експорту лісу. Інше питання в тому, що за рік роботи мораторію тільки збільшилися незаконні рубки. При цьому держава позбавляється і ліси і грошей. Але кремлівським пропагандистам і не потрібно об'єктивно показувати ситуацію. Головне, зачепитися за "зраду" і напихати ній українців ", - зазначає автор публікації.

Нагадаємо, в ЄС заявляли, що зняття мораторію на експорт лісу-кругляка, введеного в 2015 році терміном на 10 років, є ключовими умовами для виділення траншу для України від ЄС у розмірі 600 млн євро. Тим часом, за оцінками експертів, за час дії мораторію обсяги незаконної вирубки лісу лише збільшилися.

Закон про 10-річному заборону експорту лісо- та пиломатеріалів в необробленому вигляді Верховна Рада прийняла в квітні 2015 року.

Українські Національні Новини

Політика