ukrayintsiv-ne-pozbavlyatimut-subsidiyi-za-borgi-cherez-donarakhuvannya-oblgaziv

Українців не позбавлятимуть субсидії за борги через донарахування облгазів

 • 7893 переглядiв

КИЇВ. 26 березня. УНН. Українців не будуть позбавляти субсидії у випадку наявності боргу, який утворився через незаконні донарахування з боку облгазів за спожитий газ. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Є зараз одна проблема, яка виникла у зв’язку із неправомірними діями облгазів, але ми внесемо зміни в постанову і в разі, якщо будуть борги у вигляді незаконних донарахувань облгазів, по яких сьогодні є рішення НКРЕКП, ми не будемо брати до уваги ці борги. Тобто люди не будуть відповідати за ці борги", - зазначив міністр.

За його словами, решта боргів з оплати комунальних послуг субсидіантами Мінсоцполітики відслідковує щопівроку і вживає санкцій у разі наявності такого – позбавляє субсидії на наступний період.

При цьому він додав, що Мінсоцполітики також буде переводити тих субсидіантів, які постійно допускають прострочення в оплаті комунальних послуг, з монетизованої субсидії і надавати їм субсидію у безготівковій формі.

Нагадаємо, ПАТ "Вінницягаз", "Волиньгаз" і "Київгаз" отримали по 850 тис. грн штрафу за порушення ліцензійних умов в частині нарахування за спожитий населенням газ.

Станом на вівторок, 19 березня, загальна сума нарахованої субсидії у готівковій формі становить 5,7 млрд гривень; субсидію у грошовій формі отримує 3,5 мільйони господарств. Середній розмір виплат становить 1 676 гривень.

Українські Національні Новини

Економіка