ukrayintsiv-neobgruntovano-opodatkuvali-na-vigrash-v-lotereyu-eksperti

Українців необгрунтовано оподаткували за виграш у лотерею - експерти

 • 9119 переглядiв

КИЇВ. 11 грудня. УНН. Однією з головних причин занепаду лотерейного ринку України стало необґрунтоване оподаткування дрібних виграшів. Про це повідомив Центр економічної стратегії у своїй доповіді, передає УНН.

Експерти вказують, що у 2015 році чиновники вирішили ввести податок навіть на наймізерніші виграші у лотерею, чим і спровокували відхід гравців у тінь.

"Після 2015 року навіть з виграшів обсягом 10 грн гравець повинен платити податок 2 грн, що створило попит на гру в тіньовому гральному секторі, де податки не сплачуються", - йдеться у дослідженні.

Ці та інші чинники, включаючи тривалу відсутність затверджених Мінфіном ліцензійних умов для лотерей, стали основою для масштабної тінізації грального ринку, вважають експерти.

У своїх висновках вони рекомендують уряду у терміновому порядку встановити контроль за гральним ринком і запобігти подальшому поширенню нелегалів у країні.

Нагадаємо, в Україні почали з'являтися онлайн-казино, які закликають людей грати в заборонені ігрові автомати. Доступ до азартних ігор ніким не регулюється і не має вікових обмежень.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Фонд підтримки інновацій направлять близько 350 млн грн

     • 10273 переглядiв

    У столичній каналізації знайшли труп

     • 25935 переглядiв

    Службові собаки розшукали у житлі рецидивіста гранатомет

     • 9770 переглядiв

    Курбедінов вийшов з-під арешту в Криму

     • 10137 переглядiв

    На Херсонщині розпочались тактичні навчання

     • 12784 переглядiв