ukrayintsiv-poperedili-pro-mozhlive-viniknennya-alergiyi-tsogo-tizhnya

Українців попередили про можливе виникнення алергії цього тижня

 • 18530 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Цього тижня, 25-30 вересня, пилок амброзії залишиться активним алергеном для Закарпаття та південно-східних регіонів нашої держави, де він може спостерігатись у помірних концентраціях. Окрім нього для Півдня та Сходу буде актуальним і пилок полину, концентрації якого у суху та теплу погоду сягатимуть помірних значень. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської аероалергенної мережі.

На перший план у всіх регіонах України виступають спори грибів, особливо – альтернарії, кількість якої у повітрі наступного тижня буде помірною. Алергенність Alternaria є доволі високою і клінічно доведена для пацієнтів України.

У повітрі також багато спор стемфіліуму та епікокуму, алергени якого, за деяким даними, мають перехресні реакції з алергенами альтернарії.

У помірних та високих кількостях у суху та теплу погоду, яка прогнозується ближче до наступного уїк-енду, у повітрі спостерігатимуться і спори кладоспоріуму, який, втім, має низьку алергенність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар: алергія рідко проявляється один раз 

Пилок злаків є поодиноким або спостерігається у низьких концентраціях.

Помірноалергенний пилок рослин родини Амарантові (лобода, амарант) та Айстрові (ромашка, соняшник та схожі на них квіти), малоалергенний пилок Конопляних (конопля, хміль), пилок подорожника, щавлю та інших рослин родини Гречкові є поодиноким.

Дощі, які, здебільшого, прогнозуються на початку тижня, знизять у повітрі кількість пилку та підвищать кількість спор грибів, особливо – аскоспор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про магнітні бурі у жовтні

Українські Національні Новини

Здоров'я