ukrayintsiv-poperedili-pro-mozhlivi-zatori-na-kordoni-z-polscheyu

Українців попередили про можливі затори на кордоні з Польщею

 • 9252 переглядiв

КИЇВ. 28 серпня. УНН. Професійні спілки працівників підпорядкованих Міністерству внутрішніх справ та адміністрації Польщі попередили про можливі проблеми під час міжнародного руху на польських кордонах. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Польське Радіо."

Лідери профспілок надіслали листи до перевізників з інформацією про те, що їхній "італійський страйк" може ускладнити рух у прикордонних пунктах пропуску.

Листи від профспілчан отримали понад 50 адресатів – керівництво летовищ, об’єднання автоперевізників та транспортні компанії. Лідери профспілок пояснюють, що провал перемовин з відомством внутрішніх справ та адміністрації щодо вимог мундирних служб у Польщі змусив їх вдатися під час протесту до так званого італійського страйку, що може ускладнити міжнародний рух на кордонах. Йдеться, серед іншого, про ретельні перевірки у пунктах пропуску, що можуть призвести до утворення довгих черг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні запрацювали нові правила виїзду із дитиною за кордон

Протест триває вже декілька тижнів. Профспілчани вимагають, зокрема, підвищення заробітної плати, повернення до попередньої пенсійної системи, а також "розмороження" індексації зарплатні.

Сьогодні у Варшаві представники профспілок добиватимуться зустрічі з прем’єр-міністром Польщі Матеушом Моравєцьким.

Українські Національні Новини

Суспільство