ukrayintsiv-poperedili-pro-negodu-grozovi-doschi-nakriyut-bilshist-oblastey

Українців попередили про негоду: грозові дощі накриють більшість областей

 • 21351 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. На значній частині території України завтра очікуються грози, місцями можливі град та шквали, на заході - значні дощі, що відповідає "жовтому" рівню небезпечності. Про це УНН повідомили в Укргідрометцентрі.

Деталі

За прогнозом синоптиків, 2 липня в Україні, крім південного сходу, очікуються короткочасні дощі, грози (вночі місцями), вдень подекуди град та шквали 15-20 м/с, у західній частині місцями значні дощі.

Вітер південно-західний, у західних областях північно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 15-20°, вдень у західних, більшості північних та Вінницькій областях 23-28°, на решті території 27-32°.

Погода у столичному регіоні

На Київщині завтра короткочасний дощ, гроза (вночі місцями), вдень подекуди град, шквали 15-20 м/с. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Температура у Києві вночі 18-20°, вдень 26-28°; по області вночі 15-20°, вдень 23-28°.

Доповнення

Через антициклон Zoe Україну минулого тижня накрила спека, температура сягала 36 градусів тепла, а спадати почала на вихідних. 

Червнева спека встановила в містах України низку рекордів.

Так, лише у Києві з 23 по 26 червня було побито аж 10 температурних рекордів, за даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. При цьому у червні середньомісячна температура повітря у столиці становила +21,3°С, що на 1,8°С вище за кліматичну норму. Найспекотніше було 24 червня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +35,5°С. 

Українські Національні Новини

Суспільство