ukrayintsiv-poperedili-pro-shkvali-i-grozi

Українців попередили про шквали і грози

 • 11994 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Завтра в Україні погіршаться погодні умови. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДСНС.

"18 травня в Україні грози; вдень у центральних, південних та східних областях подекуди шквали 15-20 м/с", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНН, січень і квітень 2018 року в Україні мали екстремальні і аномальні температурні показники.

Нагадаємо, в столиці дві ночі поспіль - на 9 і 10 травня - виявилися найтеплішими в історії спостережень. У травні цього року кліматологи вже зафіксували 12 температурних рекордів.

Відмітимо, глобальна температура у світі в квітні була значно вище середнього, за винятком центральної частини США і більшої частини Канади.

Рясні опади полегшили посуху в південній частині Африки, що врятувало Кейптаун від нестачі води в найближчому майбутньому.
В Європі квітень був надзвичайно теплим, особливо в Центральній і Південно-Східній частинах континенту. Температура в декількох європейських містах наблизилася до 30 градусів за Цельсієм, що робить ці весняні дні більш схожими на літо. У Німеччині був зафіксований найтепліший квітень починаючи з 1881 року.

Для Європи в цілому це був найтепліший квітень з 1979 року-приблизно на 2 цілих 4 десятих градуса вище середнього показника за цей місяць.

Українські Національні Новини

Суспільство