ukrayintsiv-poperedili-pro-spalakh-alergiyi-3

Українців попередили про спалах алергії

 • 16807 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Новий сплеск активності амброзії з високими та надвисокими концентраціями її пилку чекає пацієнтів майже по всій Україні. Виключення становитимуть, хіба що, Волинь, Рівненщина, Київщина та Карпати, де концентрації пилку амброзії будуть помірними. Про це повідомляє УНН з посиланням на дані Європейської Аероалергенної мережі.

Здебільшого, помірними будуть і концентрації пилку полину, які знижуватимуться до низьких на Півночі країни. Злакові трави все ще викидають у повітря пилкові зерна, але вони або поодинокі або спостерігаються у низьких концентраціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар: алергія рідко проявляється один раз

У помірних концентраціях, особливо – у Лісостеповій та Лісовій зонах, – та у низьких – на решті території України, – все ще спостерігатиметься помірноалергенний пилок рослин родини Амарантові (лобода, амарант). У низьких концентраціях реєструватиметься малоалергенний пилок Конопляних (конопля, хміль). Помірноалергенний пилок рослин Айстрових (ромашка, соняшник та схожі на них квіти) очікується у низьких концентраціях, як і пилок малоалергенної кропиви у містах Лісової та Лісостепової зон. Пилок подорожника, щавлю та інших рослин родини Гречкові буде поодиноким. Пилкові зерна цих рослин мають помірну алергенність.

А от рівні малоалергенних спор кладоспоріуму та алергенної альтернарії в повітрі України будуть низькими. Спори шапинкових грибів та епікоккуму, гельмінтоспоріуму, периконії, стемфіліуму, плеоспори, іржастих та сажкових грибів спостерігатимуться у низьких концентраціях.

Дощі майже не вплинуть на алергенну обстановку тижня, що розпочався – на більшості території країни їх знову не прогнозують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про можливий вплив погоди на самопочуття на цьому тижні

Українські Національні Новини

Здоров'я