ukrayintsiv-zmushuyut-priymati-gromadyanstvo-psevdorespublik-rozvidka

Українців змушують приймати громадянство псевдореспублік під загрозою репресій – розвідка

 • 79561 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. В окупованому росією місті Сорокіне Луганської області українців, переміщених з нещодавно захоплених територій, під загрозою репресій змушують оформлювати паспорти "ЛНР". Про це повідомило головне управління розвідки Міноборони України, інформує УНН.

Цитата

"В окупованому місті Сорокіне (Луганська область) розпочато процеси оформлення паспортів "ЛНР" щодо українських громадян переміщених із нещодавно захоплених територій. Люди позбавлені домівок, майна і грошей. Тож вимушені погоджуватись на ці умови, адже тільки так можливо отримати виплати в рублях, продуктові набори та медичну допомогу", — ідеться у повідомленні.

Деталі

Як зазначили, з людьми проводять "профілактичні бесіди". У разі відмови набуття громадянства псевдореспубліки – люди втратять будь-які засоби до існування і до них буде застосовано репресивні заходи.

Наразі більшість співробітників так званих "правоохоронних органів ЛНР" відправлено в зону бойових дій на території Донецької, Запорізької, Херсонської областей. А поспіхом зібрані "новобранці" не мають практично жодного досвіду служби.

Через це, зокрема, з 1 травня патрульні підрозділи "народної міліції ЛНР" вимушені зупинити перевірки приватного автотранспорту та особистих документів на блок-постах поблизу Сорокіне.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП