ukrayintsiv-zobovyazali-vstanovlyuvati-diy-vdoma-pri-peretini-kpvv-z-okupovanim-krimom

Українців зобов’язали встановлювати "Дій вдома" при перетині КПВВ з окупованим Кримом

 • 24531 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Під час перетину КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом громадяни України зобов’язані встановлювати додаток "Дій вдома". Про це зауважив начальник управління організації прикордонного контролю адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк у відео, оприлюдненому пресслужбою ДПСУ.

"Ми пропускаємо наразі всіх громадян України і іноземців, хто має право туди заходити. Особливість в тому, що для громадян України, які будуть повертатись з АРК на контрольовану територію, необхідно встановити додаток "Дій вдома". Особливість ще в тому, що у разі відмови від пропуску - ми будемо таких громадян повертати назад", - сказав він.

Прикордонники нагадали, що постановою уряду було внесено зміни у порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

Зокрема передбачено, що уповноважені посадові особи підрозділу охорони державного кордону відмовляють у виїзді з тимчасово окупованої території України в разі, коли у період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, особа не надала згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома".

Як повідомляли раніше у ДПСУ, КПВВ на адмінмежі з Кримом працюють у стабільному режимі, українська сторона пропускає всіх громадян.

Українські Національні Новини

Політика