ukrayintsya-u-polschi-zatrimali-za-dopomogu-nelegalnim-migrantam

Українця у Польщі затримали за допомогу нелегальним мігрантам

 • 22524 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Ще одного українця у Польщі затримали за допомогу у нелегальному перетині кордону. Про це повідомила у понеділок поліція Підляського воєводства, яке межує з Білоруссю, де на кордоні зібрався натовп мігрантів, пише УНН.

Цитата:

"Польська поліція під час дорожньої перевірки затримали 4 осіб у зв’язку з сприянням у незаконному перетині кордону. Затримані – громадяни Великої Британії, України, Швеції та Німеччини. Кур’єри хотіли перевезти 33 особи", - вказали польскі правоохоронці.

Деталі

За даними прикордонної служби Польщі, "у неділю, 14 листопада, на кордоні Польщі та Білорусі зафіксовано 118 спроб незаконного перетину кордону. Щодо 39 іноземців ухвалили рішення про виїзд з Польщі".

"У листопаді кордон Польщі і Білорусі намагалися перетнути 5,1 тис. разів", - додали польські прикордонники.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали. Прорив невеликої групи був зафіксований і 13 листопада.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. 

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Новини Світу