ukrayintsyam-davatimut-tisyachu-za-vaktsinatsiyu-rada-ukhvalila-zakon

Українцям даватимуть тисячу за вакцинацію: Рада ухвалила закон

 • 23781 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Народні депутати ухвалили у другому читанні законопроект № 6297, яким пропонується, зокрема, виплатити 1 тисячу гривень усім повністю вакцинованим від COVID-19  українцям як підтримку для бізнесу, що постраждали через впровадження карантину для протидії коронавірусу. Відповідне рішення ухвалили 253 народних депутати, передає кореспондент УНН.

Деталі

Відтак, починаючи з 19 грудня, кожен хто отримав дві дози вакцини — зможе отримати 1 тисячу гривень через портал “Дія”.

Наголошується, що гроші можна буде витратити на:

  • абонемент в спортивний зал або фітнес-центр;
  • квиток в кінотеатр або театр;
  • похід в музей;
  • квиток на залізничне чи авіаперевезення.

Програма виділення однієї тисячі гривень для вакцинованих, як очікується, буде поширюватися і на можливість придбати за ці кошти книжки, повідомила у Facebook перша віце-прем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

Програму назвали "єПідтримка". Закон передбачає збільшення дохідної частини бюджету за рахунок надходжень ПДВ з імпорту на 10,2 млрд грн, спрямувавши ці кошти на надання допомоги в рамках програми "єПідтримка" (5 млрд грн), заходи боротьби з COVID-19 (2,2 млрд грн). Кошти планується виплачувати на віртуальні платіжні картки через "Дію".

“Метою законопроекту є забезпечення соціальної підтримки застрахованих осіб у зв'язку із запровадженням на території окремих регіонів обмежувальних протиепідемічних заходів, що призвели до тимчасового зупинення діяльності суб'єктів господарювання, а також стимулювання суб'єктів господарювання та найманих працівників до вакцинації”, - йдеться в тексті пояснювальної записки.

Нагадаємо

15 листопада Президент Володимир Зеленський анонсував, що в Україні розробляють нові програми підтримки для бізнесу й громадян, які постраждали через впровадження карантину для протидії коронавірусу.

Прессекретар Президента України Сергій Никифоров повідомив, що тисячу гривень за проходження вакцинації отримають усі українці, які пройшли повний курс щеплення будь-якою доступною в Україні вакциною.

Українські Національні Новини

Економіка