ukrayintsyam-dozvolyat-povertati-liki-v-apteki

Українцям дозволять повертати ліки в аптеки

 • 10142 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Лікарські засоби виключать зі списку товарів, що не підлягають обміну. Про це журналістам розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає УНН.

За її словами, ліки можна буде повертати в аптеки, починаючи з 1 січня 2019 року.

"З 1 січня 2019 року кожен українець зможе повертати в аптеки ліки. Коли аптека буде отримувати повернуті ліки, вона повинна перевірити, чи не були вони відкриті, що вони не були використані, що не була ушкоджена упаковка. Тоді це не несе ніякої загрози і ліки можуть бути повернуті", - зазначила Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому українці везуть ліки з Угорщини

Як відомо, перелік товарів, що не підлягають обміну (поверненню), був затверджений постановою Кабінету міністрів України від 19.03.1994 р №172. Серед них - лікарські препарати та засоби.

Нагадаємо, як писав УНН, за даними парламентарів, в Україні також діє монополія мережевих аптек. І це є, власне, тим фактором, який сприяє зростанню цін на ліки для українців.

Щоб навести порядок на аптечному ринку, депутати зареєстрували аптечний законопроект (№ 8591), який передбачає низку обмежень для власників мережевих аптек. Таким чином, законодавці прагнуть поліпшити конкуренцію і все ж знизити ціни на лікарські засоби.

Законопроект поки перебуває на доопрацюванні у його авторів. Голосування за документ планується у новому 2019 році.

Українські Національні Новини

Економіка