ukrayintsyam-rozyasnili-pitannya-shtrafiv-za-nepravilne-perevezennya-ditey

Українцям роз'яснили питання штрафів за неправильне перевезення дітей

 • 26746 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький роз’яснив ухвалені вчора нововведення щодо правил перевезення дітей в транспортних засобах. Про це Білошицький написав у Facebook, інформує УНН.

Вчора Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей" (№1150).

Закон визначає, що порушення правил перевезення дітей тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн). При цьому повторне протягом року вчинення порушення передбачає штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн).

Заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що ПДР давно містять норми щодо правил перевезення дітей, однак, на думку Білошицького, батьки часто нехтують правилами, саджаючи дитину у звичайне автомобільне сидіння.

"Це зовсім не гарантує захисту пасажира, зріст якого менше 145 сантиметрів. Під час зіткнення дитина може просто вислизнути з-під паска, який виготовлений під габарити дорослого пасажира, або пасок може завдати шкоди, адже буде діяти не на ті ділянки тіла. Наслідки цього можуть бути фатальними", - зазначив поліцейський.

Отже, передбачені новим законом штрафи стосуватимуться порушень щодо перевезення:

  • дітей, зріст яких менш як 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку;
  • у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;
  • дітей до 16-річного віку — в кузові будь-якого вантажного автомобіля;
  • організовані групи дітей у темну пору доби.

При цьому, Білошицький зазначає, що ситуація з автокріслами для дітей в Україні поки не найкраща, однак нововведення покликані виправити таку ситуацію.

Як повідомлялося раніше, у Франції ввели обмеження та штрафи для водіїв електросамокатів.

Українські Національні Новини

Суспільство