ukrayintsyam-u-vashingtoni-rekomenduvali-ne-khoditi-na-demonstratsiyi-na-pidtrimku-trampa

Українцям у Вашингтоні рекомендували не ходити на демонстрації на підтримку Трампа

 • 11026 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Посольство України радить українським громадянам у Вашингтоні не брати участі в акціях протесту 5-6 січня. Відзначимо, що саме у ці дні у Вашингтоні відбудуться мітинги на підтримку чинного президента країни Дональда Трапма, передає УНН із посиланням на повідомлення посольства України в США у Facebook.

"У зв’язку з офіційними повідомленнями про акції протесту, які мають відбутися у столиці США 5-6 січня, Посольство України в США рекомендує громадянам України уникати місць масового скупчення людей, не брати участі у демонстраціях, неухильно дотримуватися заходів безпеки та правил перебування іноземців у країні, виконувати законні вимоги правоохоронних органів, а також відстежувати повідомлення місцевих органів влади про розвиток ситуації", - йдеться у повідомленні.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію, громадянам України слід звертатися до консульського відділу Посольства України.

Дипломати також надали контакти: Гаряча лінія +1 (202) 322 2616, e-mail: consul_us@mfa.gov.ua

Нагадаємо, мер Вашингтона Мюріел Баузер запросила підтримку Національної гвардії США перед мітингом на підтримку чинного президента країни Дональда Трапма, запланованим на 6 січня, у день затвердження результатів президентських виборів у Конгресі.

Раніше Трамп скликав масштабний мітинг у день затвердження підсумків виборів. Прихильникам Трампа заборонили носити зброю на мітинги в його підтримку.

Нагадаємо, 14 грудня в Колегії вибірників США підтвердили перемогу кандидата в президенти Джо Байдена.

Відтак, новообраний президент США буде приведений до присяги під час церемонії інавгурації 20 січня.

Українські Національні Новини

Політика