ukrayintsyam-yaki-povertayutsya-z-za-kordonu-dodomu-dali-poradi-z-vvezennya-valyuti

Українцям, які повертаються з-за кордону додому, дали поради з ввезення валюти

 • 1572672 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У Національному банку нагадали актуальні вимоги до ввезення валютних цінностей на територію України тим українцям, які сьогодні ухвалюють рішення повертатися з-за кордону додому, пише УНН.

Цитата

"Фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали без письмового декларування митному органу в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро", - вказали у НБУ.

Деталі

Письмове декларування здійснюється, якщо ви переміщуєте гривню, іноземну валюту та банківські метали у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 10 000 євро. У такому разі необхідно декларувати повну суму.

Переміщувати валюту через кордон можуть і неповнолітні.

"Неповнолітні особи мають право на транскордонне переміщення валютних цінностей у сумі/вартістю, встановлених валютним законодавством. Тобто так само потрібно декларувати валютні цінності, якщо їх вартість перевищує 10 000 євро. Письмове декларування від імені особи, яка не досягла 16-річного віку, здійснюється її законним представником", - повідомили у Нацбанку.

При цьому обмеження щодо максимальної суми/вартості валютних цінностей, які фізична особа може ввозити на митну територію України, не передбачені законодавством.

"Звертаємо вашу увагу, що нормативно-правові акти НБУ не вимагають подання підтвердних документів про зняття/придбання/обміну валютних цінностей для їхнього ввезення в Україну, тоді як при вивезенні цінностей з країни підтвердні документи надавати потрібно", - зауважили у НБУ.

Доповнення

До України повернулися понад 2,2 млн громадян.

Українські Національні Новини

Економіка