ukrayinu-ne-tsikavit-pripinennya-vognyu-yak-pershiy-krok-do-zamorozhenogo-konfliktu-op

Україну не цікавить припинення вогню як перший крок до замороженого конфлікту – ОП

 • 577716 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Якщо припинення вогню - це перший крок для припинення війни і виведення російських військ з території України – його можна розглядати. Про це заявив у п’ятницю керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, пише УНН.

Цитата

Так, в Єрмака спитали, чи на його думку можливо говорити про довгострокові гарантії безпеки від інших держав для України без перемовин щодо припинення вогню.

"Що стосується ceasfire (припинення вогню – ред.), ви знаєте, якщо ceasfire – це перший крок для припинення війни і виведення російських військ з нашої території – ми можемо про це думати. Просто ceasfire як перший крок до замороженого конфлікту нас не цікавить. Це не український план. Нас цікавить перемога у цій війні, і вона обов'язково буде", - сказав Єрмак.

Деталі

Він зауважив, що, говорячи про гарантії безпеки – Україна говорить про те, як запобігти у майбутньому повторення того, що відбувається в країні зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні варто забути про "гарантії безпеки" як про страшний сон та подати заявку в НАТО одразу після перемоги – фахівець

"Це про нову систему безпеки, яка нажаль абсолютно зруйнована 24го лютого. Її не існує в Європі. Тому ми сьогодні після цієї війни хочемо мати чіткі гарантії безпеки",- додав керівник ОП.

Додамо

Президент України Володимир Зеленський раніше повідомляв, що США, Велика Британія, Туреччина, Польща, Німеччина, Франція та Ізраїль вже готові обговорювати список гарантій безпеки для України.

США і союзники обмірковують, як Захід може надати Україні альтернативні гарантії безпеки, якщо вона відмовиться від своєї заявки на членство в НАТО в якості поступки росії.

Українські Національні Новини

Політика