ukrenergo-situatsiya-pislya-ataki-rf-skladna-ale-kontrolovana-vidklyuchennya-ta-obmezhennya-u-pyati-oblastyakh

Укренерго: ситуація після атаки рф складна, але контрольована, відключення та обмеження у п'яти областях

 • 928077 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Енергосистема вночі зазнала 17-ї атаки дронів. Ситуація складна, але контрольована. Аварійні відключення через пошкодження у Харківській області. Мережеві обмеження діють у Хмельницькій, Житомирській областях, зберігаються в Одеській та Київській областях та Києві. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

Цитата

"Ситуація в енергосистемі внаслідок атаки ракет та дронів складна, але контрольована, - повідомили в Укренерго. = У Харкові у зв’язку з пошкодженням енергетичних об’єктів застосовані аварійні відключення. Також через мережеві обмеження, які введені після пошкодження ворогом об’єктів магістральних мереж, при зростанні споживання можливі аварійні відключення в Хмельницькій, Житомирській, Київській областях та місті Київ".

"На Одещині фахівцям “Укренерго” разом з обленерго вдалося ввести в роботу частину обладнання, продовжуються роботи над поверненням регіону енергоживлення", - додали у компанії.

Деталі

В Укренерго зауважили, що ворог більше ніж добу безперервно атакує енергетичні об’єкти нашої країни. "Сьогодні вночі відбулась 17-а атака ворожих дронів в південному та південно-східному регіонах. Знову є влучання по теплоелектростанціях та об’єктам магістральних мереж", - повідомили у компанії.

Як вказано, вдалося оперативно заживити споживачів за резервними схемами та уникнути аварійних знеструмлень.

Заміри фактичного споживання, відповідно - без встановлення лімітів, продовжаться на наступному тижні згідно з графіком.

Доповнення

Енергосистема України зазнала вже 14 ракетних атак ворога та 17 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах.

Українські Національні Новини

Економіка