ukrnenergo-u-razi-nadzvichaynogo-stanu-v-energetitsi-antratsitu-vistachit-na-40-dib

Укрненерго: у разі надзвичайного стану в енергетиці антрациту вистачить на 40 діб

 • 21648 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. За умови введення надзвичайного стану в електроенергетиці, антрацитового вугілля вистачить на 40 діб, після чого можливі віялові відключення. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки директора НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук, передає кореспондент УНН.

"Станом на сьогоднішній ранок загальні запаси антрацитового вугілля на всіх ТЕЦ, генеруючих компаній великих складають 842 тис. т", - повідомив В.Ковальчук.

При цьому, за його словами, середньодобове споживання вугілля антрацитової групи становить близько 30 тис. т.

"Якщо найближчими днями не буде відновлено постачання антрацитового вугілля, то необхідним критично є введення надзвичайного стану в електроенергетиці і відповідно реалізація тимчасових заходів для подолання цього надзвичайного стану", - сказав В.Ковальчук.

За його словами, в разі введення надзвичайного стану споживання вугілля антрацитової групи може зменшитись до приблизно 20 тис. т на добу.

"Проблема полягає в тому, що за повної відсутності поставок антрацитового палива у нас загального запасу 842 тис. т в середньому вистачить на 40 діб, але треба рахувати, що на різних станціях різний запас вугілля і насправді це значення по антрацитових станціях коливається від 14 до 100 діб за умови введення надзвичайного стану", - сказав В.Ковальчук.

Він додав, що коли залишки вугілля будуть спрацьовані, "Укренерго" обмежить споживачів шляхом аварійних графіків відключення електроенергії.

Українські Національні Новини

Економіка