ukroboronprom-pidpisav-iz-cheskoyu-kompaniyeyu-dogovir-pro-remont-i-spilni-rozrobki-bronetekhniki

"Укроборонпром" підписав із чеською компанією договір про ремонт і спільні розробки бронетехніки

 • 3262708 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Державний концерн "Укроборонпром" і чеський виробник військової техніки, компанія VOP CZ, 6 лютого досягли домовленостей у сфері бронетехніки та підписали відповідні двосторонні документи про співпрацю. Про це інформує УНН, посилаючись на Telegram концерну.

Деталі

Зазначається, що "Укроборонпром" і VOP CZ визначили за пріоритет виробництво, ремонт і спільні розробки броньованої техніки, а також створення ланцюжків постачання деталей та виробів. До офіційної делегації Чехії увійшли керівництво Міжурядової агенції оборонної співпраці (AMOS) при Міністерстві оборони та заступник глави МЗС Ярослав Кюрфюрст.

Досягнуті домовленості є наповненням угоди про створення спільного оборонного кластера з Чехією, яку "Укроборонпром" та AMOS уклали наприкінці 2022 року, повідомляє концерн. Загалом співпраця передбачає виробництво військової техніки, збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів, розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту ОВТ, а також співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів.

Цитата

"Поглиблення партнерства з Чеською Республікою в оборонній галузі сприятиме подальшій інтеграції України в ОПК Північноатлантичного альянсу. На сьогодні Концерн вже має низку домовленостей про співпрацю з понад десятьма країнами-членами НАТО", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Чеська компанія Czechoslovak Group, що займається модернізацією танків для України, на початку січня повідомила про розширення виробництва.

Українські Національні Новини

Політика