ukrposhta-obrala-23-lyutogo-dlya-prezentatsiyi-marok-zsu-sukhoputni-viyska-genshtab-proti

Укрпошта обрала 23 лютого для презентації марок "ЗСУ. Сухопутні війська": Генштаб проти

 • 22882 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Збройні Сили України проти обрання Укрпоштою дати 23 лютого для презентації і першого погашення поштових марок під назвою "Збройні Сили України. Сухопутні війська" та вимагають відтермінувати її. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Генерального штабу ЗСУ.

Цитата:

"Збройні Сили України висловлюють рішучий протест проти обрання Укрпоштою дати 23 лютого для презентації і першого погашення поштових марок під назвою "Збройні Сили України. Сухопутні війська", - йдеться в повідомленні.

Деталі

В ЗСУ наголошують, що 23 лютого держава-агресор РФ, яка веде війну проти України, відзначає день захисника Вітчизни і день військової слави Росії.

"Тому ця дата є неприпустимою для промоції Збройних Сил України та їх найбільш чисельного виду – Сухопутних військ. Дата презентації цього випуску марок не була погоджена з керівництвом Збройних Сил України. Звертаємося з вимогою до Укрпошта відтермінувати її", - зазначається в повідомленні.

Так, пропонується перше погашення поштових марок зазначеної серії приурочити до Дня українського добровольця - 14 березня.

Доповнення

День захисників України відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва. Також 14 жовтня традиційно відзначають як день створення Української повстанської армії.

Довідково

Свято 23 лютого як День захисника вітчизни було встановлено ще 1922 року як День Червоної армії і флоту. З 1949 до 1993 рр. носило назву "День Радянської Армії і Військово-Морського флоту". Після розпаду СРСР, свято продовжують відзначати у низці країн СНД, однак в Україні його більше не святкують на державному рівні, оскільки цей день асоціюється з радянською і російською, а не з українською армією.

Українські Національні Новини

Політика