ukrzaliznitsya-otrimala-150-mln-yevro-dlya-budivnitstva-koliyi-v-napryamku-mikolayivskikh-portiv-vid-yebrr

"Укрзалізниця" отримає 150 млн євро від ЄБРР для будівництва колії до миколаївських портів

 • 15274 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян підписав гарантійну угоду з ЄБРР про виділення  кредиту в обсязі 150 млн євро для будівництва другої колії на напрямку "Долинська – Миколаїв – Колосівка". Про це міністр інфраструктури України написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook, передає УНН.

"Щойно підписано гарантійну угоду про виділення ЄБРР кредиту в обсязі 150 млн євро для будівництва другої колії, електрифікації та модернізації систем сигналізації і зв'язку на напрямку "Долинська – Миколаїв – Колосівка". Це дозволить вирішити проблеми з пропуском вантажів в напрямку миколаївських портів; підняти дільничну швидкість руху вантажних поїздів на 20-25% і, відповідно, скоротити термін доставки вантажів, а також суттєво зменшити експлуатаційні витрати, пов’язані із поліпшенням організації руху поїздів", - написав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив план реалізації інвестпроектів Укрзалізниці

Держслужбовець додав, що реалізація цього проекту дозволить створити більше 300 нових робочих місць.

"За нашими підрахунками, завдяки електрифікації, витрати УЗ на транспортування зменшуються у сім разів, порівняно з дизельною тягою", - резюмував В.Омелян.

Нагадаємо, кияни і гості столиці під час новорічних свят зможуть проїхати столицею України ретропоїздом. Вирушити ним у подорож Київським залізничним кільцем можуть усі охочі вже в суботу, 30 грудня, а також 6, 7, 8, 14 та 19 січня.

Українські Національні Новини

Економіка