ukrzaliznitsya-rozpochinaye-natsionalizatsiyu-rosiyskikh-vagoniv

Укрзалізниця розпочинає націоналізацію російських вагонів

 • 91158 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Укрзалізниця розпочинає націоналізацію російських вагонів, які перебувають в Україні. Передусім йдеться про понад три тисячі вагонів, зокрема, компаній ВТБ-Лізинг, Сбербанк Лізинг, ВЕБ-Лізинг, Газпромтранс та інших. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишін у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Починаємо націоналізацію російських вагонів, що знаходяться в Україні. Це стало можливим після підписання Президентом Закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності рф", - повідомив він.

Деталі

З його слів, зараз 15 тисяч російських вагонів стоять на коліях України. Вони належать 250 компаніям.

"Діємо в рамках закону. На першому етапі складаємо перелік власників вагонів, у яких серед засновників є рф. Далі буде Кабмін, РНБО, указ Президента, та ще один Закон України. Процедура займе час, тож починаємо вже. Визначення, хто з власників вагонів має в капіталі частку рф — теж задача нешвидка. Але маємо час, маємо натхнення", - зазначив посадовець.

"Хоча є компанії, які точно належать рф. Зокрема, це ВЕБ-Лізинг, ВТБ-Лізинг, Газпромтранс, ГТЛК, Сбербанк Лізинг. Це вже більше 3000 вагонів", - додав він.

Зі слів голови УЗ, тепер вагони росії працюватимуть на економіку України. "Вони нам стануть у пригоді, адже ми напрацьовуємо нові логістичні маршрути до Європи, які допоможуть відновити вантажну роботу", - додав він.

"Упереджую можливі питання. Українських вагонів в росії всього 482", - підсумував посадовець.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про конфіскацію майна та об’єктів Росії та її резидентів на території України, про що стало відомо 10 березня.

Українські Національні Новини

Економіка