ukrzaliznitsya-shukaye-kadrove-agenstvo-schob-znayti-sobi-kerivnitstvo-vitrachaye-pri-tsomu-milyoni

"Укрзалізниця" шукає кадрове агенство, щоб знайти собі керівництво - витрачає при цьому мільйони

 • 17604 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Укрзалізниця не змогла з першої спроби знайти HR-агентство для пошуку кандидатів на посаду голови правління компанії - тендер не відбувся, тому що на торги прийшла тільки ТОВ "Уорлд Екзекьютів Партнерс". Новий аукціон має відбутися 13 липня, передає УНН з посиланням на Центр досліджень залізничного транспорту.

Деталі 

У той же час триває тендер по HR-агентству для пошуку кандидатів на посаду члена правління, відповідального за перевезення вантажів. Там на торги прийшло 5 компаній. Краща пропозиція у ТОВ "Телент Адвайзорс" - 578 тис. грн, додають в центрі досліджень.

По темі

"Укрзалізниця" не вперше привертає дорогі HR-компанії для пошуку співробітників. Так, в квітні 2018 року незалежних членів наглядової ради державного підприємства обирала міжнародна рекрутингова компанія "Odgers Berndtson".

Втім, з плином трьох років діяльності таких членів наглядової ради "Укрзалізниці", підприємство отримало рекордний збиток в 11 млрд грн. З початку 2021 року збиток склав вже 1,7 млрд грн.

Крім того, парламентська Тимчасова слідча комісія з оцінки критичного стану "Укрзалізниці" визнала підібраних міжнародниками членів наглядової ради некомпетентними і закликала негайно їх звільнити. Нагадаємо, серед нинішніх членів наглядової ради "Укрзалізниці" - Шевка Аджунер, Андреас Матьє, Сергій Лещенко та Олег Журавльов.

При цьому зарплати некомпетентних членів наглядової ради і менеджменту "Укрзалізниці" в 50 разів перевищують зарплату залізничників, яка становить 11 000 гривен.

Українські Національні Новини

Економіка