ukrzaliznitsya-zbirayetsya-skorotiti-mayzhe-tretinu-shtatu-tsentralnogo-ofisu

Укрзалізниця збирається скоротити майже третину штату центрального офісу

 • 24640 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. АТ "Укрзалізниця" у межах реформування структури, оптимізації дублюючих посад управлінського персоналу скоротить майже третину штату центрального офісу. Про це повідомили у пресслужбі компанії з посилання на голову правління УЗ Володимира Жмака, передає УНН.

Цитата:

"Кого ми оптимізуємо? Скажу на прикладі центрального офісу Укрзалізниці в Києві: ми оптимізуємо 700 з 2500 штатних посад працівників центрального офісу. Ми ліквідуємо посади 13 функціональних директорів та 14 підрозділів. Було багато дублювання, було багато незрозумілого функціоналу. Ми починаємо з себе", — наголосив Жмак.

Деталі

При цьому він зазначив, що жодних дій щодо оптимізації робітничих професій не відбудеться.

"Ще раз наголошую: виробничі професії не будуть оптимізуватись. Навпаки зараз ми комплектуємо штат тих підрозділів, які займаються виробничою діяльністю", — зазначив керівник Укрзалізниці.

Доповнення

Ще у серпні минулого року, після призначення, Жмак зазначав, що про скорочення машиністів, складачів поїздів, колійних обхідників, диспетчерів та інших залізничних професій, які кожного дня забезпечують життєдіяльність УЗ, не йдеться.

При цьому, на тлі повідомлень про скорочення штату, сам голова Укрзалізниці Володимир Жмак отримує понад пів мільйона зарплати. У січні він заявив, що його зарплата в 625 тисяч гривень на місяць є "нижчою від ринкового рівня".

Українські Національні Новини

Економіка