ultrapravi-yevropeiski-polityky-provodiat-konferentsiiu-pered-vyboramy-proponuiuchy-yevropi-natsionalnyi-konservatyzm

Ультраправі європейські політики проводять конференцію перед виборами, пропонуючи Європі "національний консерватизм"

 • 17494 переглядiв

Лідери європейських консервативних і ультраправих партій зустрілися в Брюсселі, щоб об'єднатися перед червневими виборами до Європарламенту, об'єднавшись навколо тем анти-імміграції та захисту національних інтересів.

У Брюсселі проходить конференція лідерів європейський партії консервативного та крайньо правого спрямування, де вони планують узгодити головні принципи і згуртуватися перед червневими виборами Європейського парламенту. Про це УНН пише з посиланням на Голос Америки.

Деталі

Ключовими промовцями стали угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан, екс-прем’єр Польщі Матеуш Моравецький, французький політик Ерік Земмур, а також представниця правого крила Консервативної партії Великої Британії Суелла Браверман і ще один британець Найджел Фараж, відомий кампанією за вихід Великої Британії з Європейського Союзу.

Видання пише, що головні теми "Національно консерватистської" конференції вказують, що головними проблемами крайні праві зараз вважають тіснішу інтеграцію в Європейському Союзі, імміграцію та багатокультурність і те, що вони називають загрозами для традиційних сімейних цінностей.

Під такими гаслами крайні праві ведуть агітаційну кампанію, сподіваючись на успіх під час голосування на виборах Європарламенту.

Повторюючи звинувачення про "тиранію" Брюсселя і наполягаючи на потребі захисту національного суверенітету від інтеграційних процесів у ЄС європейські крайні праві озвучують такі ж гасла, які проголошували британські "євроскептики" в кампанії за вихід Британії з Європейського Союзу.

Віктор Орбан, який став найпомітнішим в ЄС представником націоналістичних і антиліберальних сил, особливо гостро критикував керівні структури Євросоюзу, але не пропонував відхід країни від ЄС. Натомість Орбан заявляв, що хоче "відремонтувати Європейський Союз зсередини, згуртувавши союзників". Раніше в інтерв’ю він наголошував, що його прихильники повинні "окупувати Брюссель".

Угорська опозиція закликає до дострокових виборів, якщо переможе на виборах до Європарламенту15.04.24, 09:29 • [views_0]

Значна частина крайніх правих виявляли прихильність до антиліберальних гасел путінської росії, де влада проголошує себе захисницею "традиційних цінностей" на противагу принципам західної демократії. Той самий угорський уряд наголошує на потребі співпраці з москвою і називає шкідливими санкції ЄС, запроваджені проти росії у відповідь на російське вторгнення в Україну.

Контекст

Після виборів, які пройдуть 6-9 червня, будуть обрані 720 депутатів Європарламенту. Вони впливатимуть на політичні процеси в ЄС, схвалюючи європейські закони і затверджуючи посадовців у виконавчих органах, зокрема наступного президента Європейської комісії.

Опитування дають підстави вважати, що крайні праві партії в ЄС можуть розраховувати на більшу підтримку виборців, ніж раніше.

Вибори в ЄС: фон дер Ляєн розпочала кампанію з обіцянки "дати відсіч" друзям путіна в ЄС07.04.24, 17:45 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу