umerov-rozpoviv-scho-nikhto-z-rf-ne-staviv-yomu-umovu-pro-nepovernennya-do-krimu

Умеров розповів, що ніхто з РФ не ставив йому умову про неповернення до Криму

 • 10101 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров повідомив, що через певний час обов’язково повернеться до Криму, і йому ніхто з представників Російської Федерації не ставив умову повернення чи неповернення на півострів. Про це він сьогодні сказав на спільній прес-конференції з Ахтемом Чийгозом у Борисполі Київської області, передає УНН.

"Через деякий час я просто поїду додому. І ніхто переді мною ніяких умов не ставив, ніхто зі мною не зустрічався, не розмовляв. За два тижні до тих подій, тобто, про те, що нас літаком перевезли спочатку в Анапу, а потім в Анкару, у мене було два представники з Москви з високих кабінетів ФСБ. Вони просили, щоб я написав прохання про помилування на ім’я президента Путіна. Я категорично відмовився. Після цього інших контактів не було і ніхто мені не ставив умову, що я буду допущений в Крим чи не буду допущений. Пустять мене чи ні, я додому поїду обов’язково", - наголосив І.Умеров.

У той же час Ахтем Чийгоз також підкреслив, що не просив, аби його вивозили і звільняли.

"І бігати від них я не збираюся", - заявив він.

Як повідомляв УНН, 25 жовтня А.Чийгоза та І.Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині. При цьому голова Меджлісу Рефат Чубаров заявив, що Росія звільнила Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова з забороною проживати в Криму.

Українські Національні Новини

Політика