umierovu-na-posadi-ministra-oborony-doviriaie-znachno-menshe-ukraintsiv-nizh-dovirialo-reznikovu-opytuvannia

Резнікову на посаді міністра оборони довіряло значно більше українців, ніж довіряє Умєрову - опитування

 • 22779 переглядiв

Згідно з соціологічним опитуванням, Рустему Умєрову на посаді міністра оборони довіряє значно менше українців, ніж довіряло Олексію Резнікову.

Дані соціологічного опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", свідчать, що Рустему Умєрову як міністру оборони України довіряє менше українців, ніж довіряло Олексію Резнікову, коли він обіймав цю посаду, пише УНН.

Деталі

У лютому 2024 року діяльність Умєрова повністю схвалювали 7% громадян, тоді як у лютому 2023-го довіра до міністра була на рівні 26%.

За результатами опитування, станом на лютий 2024 року 27% опитаних відповіли, що "скоріше схвалюють" діяльністю Умєрова на посаді міністра оборони, а 16% – "скоріше не схвалюють". Зовсім не схвалюють його 12% людей, а 39% опитаним було важко відповісти на запитання.

Нагадаємо, що Умєров посів посаду міністра у вересні 2023 року. Для порівняння - у лютому того ж року міністру оборону, ким був Олексій Резніков, повністю довіряли 26% та 36% – частково (про це також свідчать дані опитувань, які проводила група "Рейтинг"). У червні 2022-го довіра до Резнікова була на рівні 37% ("цілком схвалюю") та 38% ("скоріше схвалюю").

У квітні 2022 року діяльність міністра оборони повністю схвалювали 49% громадян, ще 30% казали, що скоріше схвалюють, ніж навпаки. 30% обирали варіант "скоріше схвалюю", а 4% – "скоріше не схвалюю". Лише 2% опитаних повністю не довіряли міністру.

Більшість українців бачать спільне майбутнє з мешканцями окупованих у 2022-му році територій – опитування20.03.24, 13:28 • [views_0]

Методологія

Опитування було проведено Соціологічною групою "Рейтинг" на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту (IRI) по всій Україні (крім окупованих територій Криму та Донбасу) 17-21 лютого 2024 року. Метод опитування – Computer Assisted Telephone Interviewing (CATI) – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних номерів. Усього було опитано n = 2000 жителів України віком 18 років і старше. Отримані дані опитування зважено за регіональними (область проживання та тип населеного пункту) та віковими показниками з використанням даних Державної служби статистики України станом на 1 січня 2022 року. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує ±3,5 відсоткових пункти для повної вибірки. Коефіцієнт досяжності респондентів – 14%.