upovnovazhena-z-prav-ditini-rf-zayavila-scho-spetssluzhbi-rosiyi-zavadili-povernennyu-ukrayinskoyi-ditini-do-ukrayini

Уповноважена з прав дитини рф заявила, що спецслужби росії завадили поверненню української дитини до України

 • 1147736 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, під час пресконференції для іноземних ЗМІ публічно повідомила про те, що спецслужби рф завадили повернутися додому українській дитині. Передає УНН з посиланням на сторінку у Telegram уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Цитата

"Йдеться про громадянина України, 17-и річного Богдана Єрмохіна, якого російські солдати спочатку вивезли з Маріуполя у Донецьк, а потім в РФ у прийомну сім'ю. При тому, що дитина має в Україні сестру!", - зазначив Лубінець.

Дополнение

Уповноважений з прав людини повідомив, що "цей юнак має громадянство України. А тому, примусове переміщення його на територію країни-агресора не "порятунок", як це зауважує Львова-Бєлова, а злочин".

За інформацією, хлопець намагався самостійно повернутися на Батьківщину.

"Фактично він доїхав до Білорусі. Однак для того, аби українські діти не мали змоги повернутися додому в Росії залучають спецслужби. Богдана затримали та повернули назад до РФ", - йдеться у повідомленні.

"Крім того, Марія Львова-Бєлова зазначила, що вони навіть підготували спеціальний звіт по роботі цієї, так званої, інституції щодо допомоги дітям, яких «торкнулася» «спеціальна воєнна операція», тобто цинічний напад Росії на нашу державу", - написав Дмитро Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині у 21 населеному пункті оголошено примусову евакуацію дітей

Українські Національні Новини

Війна