uprodovzh-roku-zafiksovano-189-zlochiniv-u-sferi-torgivli-lyudmi

Упродовж року зафіксовано 189 злочинів у сфері торгівлі людьми

 • 7665 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Упродовж року Нацполіція виявила 189 злочинів у сфері торгівлі людьми, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Нацполіція впродовж поточного року зареєструвала 189 кримінальних правопорушень за ст.149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Згідно з даними: 91 випадок – трудова експлуатація, 69 – сексуальна експлуатація, 25 фактів втягнення у злочинну діяльність, а також по 2 факти торгівлі дітьми та сурогатного материнства.

Також поліцейським вдалось встановити 159 осіб, причетних до вчинення злочинів та повідомлено їм про підозру. У 94-х випадках кримінальних проваджень досудове розслідування завершене.

"Також на сьогодні вже 205 громадянам надано статус потерпілих в кримінальних провадженнях. Серед них 123 - чоловіки, 78 - жінки, 2 неповнолітніх та 2 малолітніх", - йдеться в повідомленні.

За п'ять місяців поліцейськими було викрито 16 організованих груп, які діяли у сфері торгівлі людьми. Відносно 15 співучасників цих угруповань наразі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв УНН, затримано жінку, яка продала неповнолітню доньку у сексуальне рабство.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Одещині втопився відпочивальник

     • 11870 переглядiв

    На Львівщині людей покусали змії

     • 16803 переглядiв

    Уряд змінив порядок виплат довічних стипендій

     • 9008 переглядiв

    На Тернопільщині на родину підприємця напали невідомі

     • 9198 переглядiв