uprodovzh-vikhidnikh-na-pozhezhakh-v-ukrayini-zaginulo-22-ukrayintsi

Упродовж вихідних на пожежах в Україні загинуло 22 українців

 • 9206 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Упродовж вихідних 10 та 11 лютого вогонь забрав життя 22 українців. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДСНС України.

Як зазначають вогнеборці, саме власна недбалість громадян є головною причиною виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей. Громадяни опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. Крім того, необережність під час паління в приміщені також досить часто стає причиною виникнення пожеж.

Найчастіше, жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї, та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

Загалом, з початку року показник загиблих та постраждалих на пожежах становить вже 359 та 188 осіб відповідно. При цьому, із 5 384 пожеж, понад 3,5 тисячі випадків сталися саме у помешканнях громадян.

Як раніше повідомляв УНН, з початку року на водних об'єктах в Україні загинули 60 людей. Так, рятувальники попередили, що останнім часом через мінливу температуру на річках та озерах України утворюється нестійкий крижаний покрив, який становить особливу небезпеку для всіх відвідувачів водойм.

Українські Національні Новини

Суспільство