upts-kp-zaklikala-utrimatis-vid-nasilstva-pid-chas-marshu-rivnosti

УПЦ КП закликала утриматись від насильства під час "Маршу рівності"

 • 11311 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Українська православна церква Київського патріархату не підтримує проведення “Маршу рівності”, проте закликала не застосовувати насильство до його прихильників. Про це йдеться у заяві прес-центру Київської Патріархії, передає УНН.

“У зв’язку з оголошеними на 12 червня (17 червня — ред.) цього року в Києві публічними акціями прихильників пропагування нормальності одностатевих відносин, а також акцій протесту проти цього, закликаємо всіх до незастосування насильства. Ми категорично відкидаємо заклики до насильства і навіть кровопролиття, як не згідні з духом Євангелія”, - ідеться в повідомленні.

В УПЦ КП нагадали, що традиційні церкви й релігійні організації України висловлюють “негативне ставлення до явища гомосексуалізму, до спроб легалізувати в Україні так звані одностатеві шлюби, а також у різний спосіб, в тому числі через вуличні акції, пропагувати одностатеві відносини”.

Водночас в Українській православній церкві Київського патріархату закликали вірян утриматися від застосування насильства з будь-якого боку.

"Закликаємо вірян: висловлюючи свій протест, пам’ятати настанови Писання: “Нiкому не вiдплачуйте злом за зло, але дбайте про добро перед усiма людьми... Hе бувай переможений злом, а перемагай зло добром”", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 11 червня УПЦ МП закликав КМДА скасувати Марш рівності.

Українські Національні Новини

Суспільство