upts-mp-pozbavila-posad-sche-trokh-svyaschenosluzhiteliv-yaki-pereyshli-do-ptsu

УПЦ МП позбавила посад ще трьох священослужителів, які перейшли до ПЦУ

 • 9273 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Української православної церкви Московського патріархату Іриней звільнив з посад трьох священнослужителів, які перейшли до Православної Церкви України. Про це повідомляє інформаційний відділ Дніпропетровської єпархії УПЦ МП, передає УНН.

"Протоієрей Василь Пишний, священик Володимир Дерев’янко та священик Павло Тєпін звільняються з посади настоятеля та кліриків Свято-Покровського храму у с. Рубанівське Васильківського району Дніпропетровської області та забороняються у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн", - йдеться в повідомленні.

В УПЦ МП пояснили, що таке рішення Митрополит Іриней ухвалив 3 січня 2019 року "за ухилення у розкол, грубе порушення присяги священнослужителя, Постанови Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року і рішень Священного Синоду Української Православної Церкви від 13 листопада та 7 грудня 2018 року".

Як повідомляв УНН, віряни Свято-Покровського храму Української православної церкви Московського патріархату в селі Рубанівському Васильківського району Дніпропетровської області підтримали перехід до складу Православної церкви України

Нагадаємо, 6 січня у Стамбулі відбулася церемонія передачі Томосу митрополитові Київському і всієї України Епіфанію.

Українські Національні Новини

Суспільство