uragan-agata-vstanoviv-travneviy-rekord

Ураган «Агата» встановив травневий рекорд

 • 320210 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Ураган «Агата» увійшов в історію як найсильніший із будь-коли зареєстрованих ураганів, який обрушився на берег у травні під час "сезону ураганів" у східній частині Тихого океану, зриваючи дахи та розмиваючи дороги, перш ніж у вівторок стихнути на півдні Мексики. Про це УНН пише з посиланням на АР.

Деталі

Шторм обрушився на штат Оахака в понеділок вдень як сильний ураган категорії 2 з максимальною тривалою швидкістю вітру 165 км/год, а потім швидко втратив силу, коли рушив углиб суші над гірськими районами.

Залишки «Агати» у вівторок рухалися на північний схід у штат Веракрус за стійкого вітру до 45 км/год. Національний центр США з ураганів заявив, що шторм повинен розсіятися надвечір, але попередив, що зливи, як і раніше, становлять загрозу небезпечних повеней для південних штатів Мексики.

Губернатор штату Оахака Алехандро Мурат повідомив місцевим ЗМІ, що служба екстреної допомоги штату не має повідомлень про смертельні випадки. У вівторок кілька прибережних муніципалітетів залишилися без електрики, а зсуви заблокували низку автомагістралей штату.

Додамо

«Агата» сформувалася в неділю і швидко набрала сили. Це був найсильніший ураган за всю історію спостережень, що обрушився на сушу у східній частині Тихого океану в травні.

Українські Національні Новини

Новини Світу