uragan-florens-pidiyshov-do-uzberezhzhya-ssha-ochikuyutsya-silni-pidtoplennya

Ураган "Флоренс" підійшов до узбережжя США: очікуються значні підтоплення

 • 12254 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. Ураган "Флоренс" впритул підійшов до східного узбережжя США, і першими під удар стихії потраплять прибережні міста штату Північна Кароліна. Очікується, що ураган викличе рясні опади і призведе до затоплення великих територій, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

Незважаючи на те, що "Флоренс" ослаб до першої категорії (у цьому випадку швидкість вітру в епіцентрі урагану становитиме близько 150 км/г), синоптики попереджають, що він може привести до катастрофічних наслідків.

Зараз ураган рухається у північно-західному напрямку зі швидкістю 17 км/г. На думку синоптиків, найсильніше постраждають штати Північна і Південна Кароліна. Шторм буде повільно просуватися вздовж узбережжя, проливні дощі на східному узбережжі очікуються протягом усієї п'ятниці і суботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla дозволила клієнтам заряджати електрокари безплатно через загрозу урагану "Флоренс"

Синоптики попереджають, що штормовий приплив у поєднанні з сильним вітром призведе до сильного затоплення прибережних територій. Рівень води на суші може піднятися до 3-4 метрів.

За словами адміністратора федерального агентства США з надзвичайних ситуацій (FEMA) Брока Лонга, штормовий приплив може стати "найсерйознішою проблемою". Він попросив жителів узбережжя Північної та Південної Кароліни прислухатися до попереджень про евакуацію, заявивши, що "ваш час збігає".

Через те, що викликаний ураганом сильний вітер дме зі швидкістю 130 км/год, люди на узбережжі відчують стрімке погіршення погоди задовго до того, як центр урагану досягне суші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США скасували понад тисячу рейсів через наближення урагану "Флоренс"

У національному центрі з вивчення ураганів попередили про "високу ймовірність штормового нагону води, що загрожує життю людей". Попередження стосується всього узбережжя штатів Північна і Південна Кароліна. Очікується, що центр урагану досягне території Північної Кароліни до п'ятниці.

У районах, які можуть постраждати від "Флоренс", живуть близько 10 млн осіб. Губернатори Північної і Південної Кароліни, Вірджинії і Джорджії оголосили у своїх штатах режим НС, щоб прискорити процес надання допомоги постраждалим від урагану. Усім жителям небезпечних районів було настійно рекомендовано евакуюватися з зон потенційного затоплення.

Українські Національні Новини

Новини Світу