urazheniy-deltoyu-sidney-viyshov-na-rekordni-pokazniki-zarazhennya-covid-19

Уражений "Дельтою" Сідней вийшов на рекордні показники зараження COVID-19

 • 27067 переглядiв

КИЇВ. 6 серпня. УНН. У п'ятницю австралійська влада попередила жителів Сіднея, що вони повинні приготуватися до сплеску випадків COVID-19 після того, як в найбільшому місті країни другий день поспіль зареєстровані рекордні випадки зараження, попри тижневу ізоляцію, щоб викорінити спалах варіанту "Дельта". Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата:

"Грунтуючись на тенденціях останніх декількох днів і розвитку подій, я очікую збільшення кількості випадків захворювання в наступні кілька днів, і я просто хочу, щоб всі були готові до цього", - заявила прем'єр-міністр Нового Південного Уельсу Гледіс Береджіклян.

Деталі

Сідней повідомив про рекордні 279 місцевих випадки зараження COVID-19 за останні 24 години, у порівнянні з попереднім максимумом у 259 випадків днем ​​раніше. У Новому Південному Уельсі зареєстрований рекордний 291 випадок в порівнянні з 262. Ще одна людина померла, у результаті чого загальна кількість таких випадків у штаті збільшилася до 22 під час останнього спалаху хвороби, усі в Сіднеї.

Особливе занепокоєння викликає зростаюча кількість людей, інфікованих більш заразним штамом Delta, який поширюється серед місцевих жителів, особливо в південно-західних передмістях Сіднея. Приблизно п'ята частина хворих, про яких стало відомо у п'ятницю, проводила час на вулиці, уже будучи заразними.

Посадові особи сусіднього штату Вікторія, який у четвер увечері вступив у шостий період карантину з початку пандемії, попередили, що штат перебуває "в хиткому положенні", у той час, як чиновники намагаються відстежити джерело декількох незв'язаних нових випадків.

У четвер увечері в столиці штату Мельбурні спалахнула акція протесту проти карантину.

Доповнення

Станом на п'ятницю понад 60% з 25 мільйонів громадян Австралії перебувають у зонах з жорстким локдауном, введеним, щоб спробувати стримати останній сплеск, включаючи три найбільших міста країни - Сідней, Мельбурн і Брісбен.

Миттєве введення локдауну, суворий прикордонний контроль і швидке відстеження контактів допомогли Австралії зберегти відносно низьку кількість випадків зараження коронавірусом: трохи більше, ніж 35 600 випадків і 933 летальних випадки. Але недавні тимчасові карантини на тлі млявого розгортання вакцинації, коли лише близько 21% людей старше 16 років були повністю вакциновані, розчарували місцевих жителів.

Українські Національні Новини

Новини Світу