urazhennya-pidlitka-strumom-u-zaporizhzhi-stali-vidomi-podrobitsi

Ураження підлітка струмом у Запоріжжі: стали відомі подробиці

 • 10438 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. У Запоріжжі трансформаторна підстанція та електрощитова, де вдарило струмом 14-річного підлітка, були замкнені на замок і мали усі необхідні забороняючі знаки. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ПАТ "Запоріжжяобленерго".

"Трагедією ледь не скінчилося порушення правил електробезпеки підлітком 14 років. Вчора, 8 квітня, у другій половині дня, він пошкодив замок та проник до електрощитової, розташованої на зовнішній стінці трансформаторної підстанції ПАТ "Запоріжжяобленерго" в районі Аркового мосту. Дана щитова знаходиться на балансі гаражно-будівельного кооперативу "Запоріжалюмінбуд". І ТП, і щитова були закриті на замок, мали усі необхідні відповідно до вимог нормативних документів забороняючі знаки", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, підліток зламав замок електрощитової і голіруч торкнувся до запобіжників всередині. Внаслідок цього отримав електротравму та був госпіталізований.

Підліток пізніше зізнався, що "хотів подивитися на запобіжник".

Крім того, внаслідок пошкодження обладнання щитової вийшла з ладу кабельна лінія електропередач ПАТ "Запоріжжяобленерго", при цьому без енергозабезпечення залишилася частина споживачів правого берега.

Наразі постраждалий у лікарні. Поліція проводить розслідування.

"Претензій до ПАТ "Запоріжжяобленерго" на даному етапі немає", - додали у "Запоріжжяобленерго".

Нагадаємо, за фактом ураження електрострумом неповнолітнього, який зайшов до електорщитової, відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП