urodzhentsya-rf-zasudili-na-pyat-rokiv-za-pogrozi-pidirvati-stolichnu-likarnyu

Уродженця РФ засудили на п'ять років за погрози підірвати столичну лікарню

 • 10838 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Уродженця Росії у столиці засудили до п’яти років позбавлення волі за погрози підірвати лікарняний заклад. Про це УНН повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Зловмисник погрожував пацієнтам, медперсоналу і поліцейським підірвати гранати. За цим фактом було відкрито два кримінальних провадження.

Подія сталася у Печерському районі столиці на початку серпня. Сина зловмисника підозрювали у крадіжці телефону пацієнтки лікарні. Чоловік вважав обвинувачення безпідставними, тож у стані алкогольного сп’яніння ввечері він прийшов до лікарняного закладу із трьома гранатами і став ними погрожувати.

Працівники лікарні викликали поліцію, але зловмисник встиг втекти. Проте його відразу знайшли та доставили до Печерського управління поліції. Під час обшуку дві гранати виявили за місцем проживання затриманого, а третю вилучили у лікарняному закладі.

Згідно із висновками експертів, вилучені гранати РГД-5 та Ф-1 є вибуховими пристроями військового призначення та відносяться до бойових припасів. На судовому засіданні уродженець Росії повністю визнав свою провину.

Вироком Печерського районного суду зловмисника за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.296 (хуліганство) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження за зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, засуджено до п’яти років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП