uryad-efiopiyi-ta-sili-tigraya-provedut-pershi-mirni-peregovori-z-pochatku-konfliktu

Уряд Ефіопії та сили Тиграя проведуть перші мирні переговори з початку конфлікту

 • 156733 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Делегація уряду Ефіопії вирушила до Південної Африки для участі в мирних переговорах з силами Тиграя за посередництва Африканського Союзу. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Reuters.

Цитата

"Уряд Ефіопії розглядає переговори як можливість мирного врегулювання конфлікту та консолідації поліпшення ситуації на місці" - йдеться в повідомленні.

Деталі

За словами речника сил Тиграя Кіндея Гебрехівот, делегація з Тиграя прибула в неділю, 23 жовтня, на військовому літаку США в супроводі спеціального представника Сполучених Штатів на Африканському Розі. Він також повідомив, що під час переговорів сторони розглянуть питання щодо негайного припинення бойових дій, безперешкодного гуманітарного доступу та виведення еритрейських сил, які воювали разом з федеральними військами Ефіопії під час конфлікту.

Сторони зобов’язалися провести переговори в Південній Африці ще на початку цього місяця, але вони були відкладені з матеріально-технічних причин, пише Reuters.

Контекст

Конфлікт між федеральним урядом Ефіопії та місцевою владою регіону Тиграй розпочався 4 листопада 2020 року, коли Абій звинуватив Тиграйський народно-визвольний фронт, правлячу партію регіону, яка чинила опір центральній владі, у нападах на армійські табори.

У результаті конфлікту загинули тисячі людей, мільйони вимушено стали переселенцями. Ще сотні тисяч осіб опинилися на межі голоду.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед у п'ятницю, 21 жовтня, пообіцяв покласти край війні з Тиграєм, щоб "запанував мир".

Українські Національні Новини

Новини Світу