uryad-ispaniyi-planuye-oskarzhiti-kandidaturu-puchdemona-na-posadu-ochilnika-kataloniyi

Уряд Іспанії планує оскаржити кандидатуру Пучдемона на посаду очільника Каталонії

 • 7640 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой має намір оскаржити в Конституційному суді країни можливе призначення екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона главою каталонського уряду. Про це заявила віце-прем'єр країни Сорая Саенс де Сантамаріа, повідомляє УНН з посиланням на DW.

Іспанський уряд має передати на розгляд суду оприлюднену 22 січня резолюцію спікера каталонського парламенту Роже Торрена з пропозицією кандидатури Пучдемона на посаду глави женералітету. Згідно із законодавством Іспанії, Пучдемон не може очолювати місцевий уряд доти, доки з нього не зняті обвинувачення у сепаратизмі.

Сам Пучдемон наполягає, що зможе керувати урядом регіону на відстані. Проте центральний уряд у Мадриді вже попередив, що продовжить пряме управління регіоном, якщо Пучдемон намагатиметься керувати Каталонією за межами держави.

У той же час іспанська прокуратура знову вимагає ордеру на арешт Пучдемона, оскільки той 22 січня покинув межі Бельгії і здійснив поїздку до Данії.

Нагадаємо, на виборах в каталонський парламент абсолютна більшість за підсумками голосування дісталась трьом партіям, які виступають за незалежність Каталонії.

Українські Національні Новини

Новини Світу