uryad-kataloniyi-prodovzhit-borotisya-za-nezalezhnist

Уряд Каталонії продовжить боротися за незалежність

 • 8991 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Каталонський лідер Кім Торра відновить кампанію щодо відокремлення регіону від Іспанії, відмовившись від пропозиції центрального уряду в Мадриді провести референдум щодо більшої автономії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Політична програма о відокремлені області має назву "Наш момент".

"Я доведу цю справу до кінця. Я готовий зайти настільки далеко, наскільки проситиме каталонський парламент. Ми не хочемо автономії, оскільки вона не дасть нам відповідних прав, ми хочемо незалежність", - сказав Торра.

Як повідомляв УНН, глава женералітета Каталонії Хоакім Торра заявив, що уряд провінції сповнений рішучості втілити у життя ідею створення республіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія відкликала ордер на арешт екс-глави Каталонії

Член Верховного суду (ВС) Іспанії Пабло Ліар вирішив у четвер, 19 липня, анулювати спрямований раніше в Німеччину через Європол ордер на арешт і екстрадицію Карлеса Пучдемона. Колишній прем’єр Каталонії звинувачується в Іспанії в заколоті, розтраті держкоштів та інших правопорушеннях, за які йому загрожує за сукупністю до 50 років в’язниці. Разом з тим, Ліар залишив в силі внутрішній іспанскій ордер, за яким Пучдемон в разі перетину кордону країни повинен бути негайно заарештований.

Українські Національні Новини

Новини Світу